Nieuws

47 million available in AINED calls

27 Maart 2024

47 million available in AINED calls >

Er zijn de afgelopen vier weken vier grote AI-calls gepubliceerd: Innovation Labs, Learning Communities, ELSA Labs en de MIT-call.

Lees meer >

Vijf nieuwe prijzen AiNed Fellowshipbeurzen om AI-talent voor Nederland te behouden

26 Maart 2024

Vijf nieuwe prijzen AiNed Fellowshipbeurzen om AI-talent voor Nederland te behouden >

Het inzetten van uitzonderlijk AI-talent is belangrijk om de nationale kennis- en opleidingsbasis op het gebied van AI te versterken. Met genoegen kondigen we dan ook vijf nieuwe toekenningen vanuit het AiNed Fellowship grants programma aan. Het bestuur van AiNed feliciteert alle gehonoreerden van harte met deze toekenning en ziet met interesse uit naar hun bijdrage aan het AiNed programma en het AI-onderzoek in Nederland.

Lees meer >

EU Data Act: Nederland zet in op betere datacontrole

25 Maart 2024

EU Data Act: Nederland zet in op betere datacontrole >

In het tijdperk waarin digitale data de ruggengraat van onze economie en maatschappij vormt, staat Nederland aan de vooravond van een belangrijke transformatie. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat heeft de internetconsultatie voor de Nederlandse uitvoeringswetgeving van de EU Data Act gelanceerd. Dit wetsvoorstel, dat vanaf september 2025 van kracht wordt, belooft de manier waarop we met data omgaan ingrijpend te veranderen.

 

Lees meer >

Amsterdam UMC lanceert HartWacht

25 Maart 2024

Amsterdam UMC lanceert HartWacht >

Het Amsterdam UMC zet grote stappen vooruit in de zorg voor hartpatiënten met de introductie van HartWacht, een vernieuwende e-healthtool. Deze technologie stelt patiënten in staat hun bloeddruk en hartritmestoornissen thuis te monitoren met behulp van een compact meetapparaat en een mobiele app. Deze ontwikkeling vermindert niet alleen de noodzaak van regelmatige bezoeken aan de cardioloog, maar zorgt ook voor nauwkeurigere en tijdigere medische interventies.

Lees meer >

SCRIPT project

22 Maart 2024

SCRIPT project >

SCRIPT: Scripting criminal processes: Review and implementation of practical tools” led by Avans University of Applied Sciences in which the MultiX group is partner, has been accepted by NWO in the mission-driven innovation program.

Lees meer >

Een krachtige samenwerking: de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) werkt samen met Women in AI

19 Maart 2024

Een krachtige samenwerking: de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) werkt samen met Women in AI >

Women in AI voerde onlangs een verhelderend interview met Miriam Veronesi, waarin licht werd geworpen op het transformatieve potentieel van kunstmatige intelligentie (AI) en de samenwerking tussen de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en Women in AI. Als voorzitter van Start-ups en Scale-ups voor de NL AIC en prominent figuur bij TNO, waar ze zich richt op de maatschappelijke, economische en ethische aspecten van AI, loopt Miriam al jaren voorop op het gebied van technologische innovatie.

Lees meer >

Amsterdamse ziekenhuizen gaan data delen

19 Maart 2024

Amsterdamse ziekenhuizen gaan data delen >

'Health Data Space Amsterdam' maakt (her)gebruik van medische gegevens mogelijk om de zorg te verbeteren en toegankelijk te houden

Lees meer >

AiNed MIT AI-call voor het mkb van start om de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren

15 Maart 2024

AiNed MIT AI-call voor het mkb van start om de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren >

Werkt u samen met andere MKB-ondernemers aan het ontwikkelen of innoveren van producten, productieprocessen of diensten op het gebied van AI? Dan is de MIT-regeling wellicht iets voor jou.

Lees meer >

Stress in kaart brengen met AI: Het DESTRESS initiatief

9 Maart 2024

Stress in kaart brengen met AI: Het DESTRESS initiatief >

Het Amsterdam UMC, samen met een breed scala aan partners, zet grote stappen vooruit met het vernieuwende DESTRESS project. Onder leiding van Professor Christiaan Vinkers, hoogleraar Stress en Veerkracht, zet DESTRESS in op het gebruik van Kunstmatige Intelligentie (AI) om stressbeheer binnen organisaties te transformeren en veerkracht te versterken. In een tijd waarin stressgerelateerd verzuim jaarlijks leidt tot 2,9 miljoen verloren dagen en meer dan een miljard euro aan kosten, is dit initiatief uiterst noodzakelijk.

Lees meer >

Rapport EIT Digital & AiNed: Nederland kan de belofte van generatieve AI verzilveren

28 Maart 2024

Rapport EIT Digital & AiNed: Nederland kan de belofte van generatieve AI verzilveren >

Nederland heeft de potentie om een leidende rol te spelen in de wereld van generatieve kunstmatige intelligentie (AI), zo stelt een recent rapport van EIT Digital en het AiNed-programma van het Nationaal Groeifonds. Het rapport, getiteld 'Generative AI: Europe's Quest for Regulation and Industry Leadership', benadrukt dat met de juiste investeringen in AI-startups, samenwerking binnen Europa, en toegang tot high-performance computing, Nederland zijn positie kan versterken.

 

Lees meer >

AI4Students valt in de prijzen voor Onderzoek van het Jaar

27 Maart 2024

AI4Students valt in de prijzen voor Onderzoek van het Jaar >

Het AI4Students project van het HvA heeft onlangs de tweede prijs gewonnen voor Onderzoek van het Jaar, een erkenning die het belang van onderzoek binnen de onderwijsinstelling benadrukt. Dit project maakt alle HvA-studenten 'AI-ready' door relevante kennis en vaardigheden aan te bieden, essentieel voor de huidige arbeidsmarkt.

Lees meer >

AI Act: Europa leidt met regels voor betrouwbaar AI

27 Maart 2024

AI Act: Europa leidt met regels voor betrouwbaar AI >

Europa zet een grote stap voorwaarts in het reguleren van Kunstmatige Intelligentie (AI) met de nieuwe Artificial Intelligence Act, gericht op het waarborgen van veiligheid, respecteren van fundamentele rechten en het ondersteunen van bedrijvigheid in het digitale tijdperk.

Lees meer >

EU zet nieuwe stappen naar digitale soevereiniteit met het DIGITAL Europe Programma

27 Maart 2024

EU zet nieuwe stappen naar digitale soevereiniteit met het DIGITAL Europe Programma >

Met het nieuwe DIGITAL Europe Programma maakt de Europese Unie een krachtig statement over de toekomst van digitale technologie en soevereiniteit. Dit programma belooft de manier waarop Europa digitale innovatie benadert, fundamenteel te veranderen

Lees meer >

47 million available in AINED calls

27 Maart 2024

47 million available in AINED calls >

Er zijn de afgelopen vier weken vier grote AI-calls gepubliceerd: Innovation Labs, Learning Communities, ELSA Labs en de MIT-call.

Lees meer >