< Terug naar nieuws

26 September 2023

Stem Mark Hoogendoorn, Job Calis en IMPALA naar de Finale

Job Calis (namens het ICK van het Emma Kinderziekenhuis van het Amsterdam UMC) en Mark Hoogendoorn (namens de QDA-groep van de VU) zijn met het IMPALA-project genomineerd voor de Amsterdam Science & Innovation award.
Het doel van hun project is het ontwikkelen van een slimme monitor die de zorg voor zieke kinderen in Afrikaanse ziekenhuizen zal verbeteren en zo onnodige kindersterfte zal voorkomen. Het doel van hun project is het ontwikkelen van een slimme monitor die de zorg voor zieke kinderen in Afrikaanse ziekenhuizen zal verbeteren en zo onnodige kindersterfte zal voorkomen. Het team van IMPALA richt zich vooral op het ontwikkelen van slimme algoritmen (aangedreven door machine learning) waarmee de monitor ernstig zieke kinderen tijdig kan herkennen en dit veel eerder kan aangeven dan nu mogelijk is. Ook wordt de monitor verbeterd voor duurzaam gebruik in Afrika op het gebied van techniek, financiën en gebruiksvriendelijkheid. Zij kunnen alle steun gebruiken om deze missie te laten slagen, dus stem nu hier op hen!

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 CuspAI stelt zich voor in LAB42

6 September 2024

CuspAI stelt zich voor in LAB42 >

Op 5 september 2024 presenteerden Max Welling en Chad Edwards, oprichters van CuspAI, hun innovatieve bedrijf tijdens de IvI koffie & taart-bijeenkomst. 

Lees meer >

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten

5 September 2024

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten >

Een consortium van toonaangevende Nederlandse onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, waaronder de TU Delft, Universiteit van Amsterdam, TNO en de Koninklijke Marechaussee, is van start gegaan met een ambitieus project: de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) voor bewakingsrobots. Het OpenBots consortium, officieel gelanceerd op 4 september, richt zich op de ontwikkeling van AI-systemen die menselijke beveiligers kunnen ondersteunen in diverse veiligheidsomgevingen.

Lees meer >

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie

5 September 2024

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie >

Met de toekenning van een AiNed Fellowship grant verdiept dr. Charlotte Frenkel van de TU Delft zich in neuromorphic computing, een grensverleggend onderzoek dat zich richt op energiezuinige en efficiënte AI-systemen, gebaseerd op de werking van het menselijk brein. Dit onderzoek brengt de wereld van AI en neurowetenschappen samen om computersystemen te ontwikkelen die sneller, energiezuiniger en intelligenter zijn.

Lees meer >