< Terug naar nieuws
10 september 2023
Podcast: Wat als AI leert van eigen output, EU versus VS en digitale slachthuizen
Wat gaat er mis als taalmodellen voornamelijk op hun eigen output worden getraind? Tot voor kort leek dit nog toekomstmuziek, maar inmiddels is dit een gevaar waar we serieus rekening mee moeten houden. En kunnen we regels in het leven roepen die dit moeten voorkomen?
EU vs Amerika
Europa en Amerika hadden ooit een economie van vergelijkbare omvang. Maar sinds de kredietcrisis van 2008 groeide de Verenigde Staten veel sneller. De hoofdzakelijke oorzaak? Tech!
Leren van social media
Met de komst van AI is een nieuwe tech-revolutie begonnen. Daarmee laten we het tijdperk van social media ook achter ons. In BNR Digitaal spraken Ben en Joe met Frances Haugen. Welke lessen trekt zij uit die vorige revolutie? En kunnen we deze bedrijven inderdaad dwingen tot transparantie?
In BNR Nexus bediscussieert Ben van der Burg, ditmaal geflankeerd door Joe van Burik of Daniël Mol, wekelijks het laatste en belangrijkste technieuws met een panel van de beste tech-experts.
Deze week met Felienne Hermans, hoogleraar computerwetenschappen aan de VU, en Bert Hubert, geeky entrepreneur. Luister hier de podcast.
Meer podcasts over tech? Luister dan naar BNR Digitaal, de Cryptocast, All in the Game, De Technoloog en de Tech Update.
Vergelijkbaar >
Vergelijkbare nieuwsitems
14 November 2024
De Amsterdamse Visie op AI: Een Realistische Blik op Kunstmatige Intelligentie
In het nieuwe beleid, De Amsterdamse Visie op AI, wordt beschreven hoe kunstmatige intelligentie (AI) een rol mag spelen in Amsterdam, en hoe deze technologie het leven in de stad mag beïnvloeden volgens de inwoners. Deze visie is tot stand gekomen na een maandenlang proces van gesprekken en dialoog, waarin een breed scala aan Amsterdammers – van festivalbezoekers tot schoolkinderen en van experts tot digibeten – hun mening gaven over de toekomst van AI in hun stad.
Lees meer >
14 November 2024
Interview: KPN Responsible AI Lab met Gianluigi Bardelloni en Eric Postma
ICAI's Interview featured deze keer Gianluigi Bardelloni en Eric Postma, zij praten over de ontwikkelingen in hun ICAI Lab.
Lees meer >
14 november
AI pilots TLC Science: Generatieve AI in wetenschappelijk onderwijs
De UvA is een nieuw project gestart waarbij het Teaching & Learning Centre Science onderzoekt hoe Generatieve AI, specifiek ChatGPT, kan bijdragen aan het verbeteren van academisch onderwijs. Binnen dit pilotprogramma aan de Faculteit der Natuurwetenschappen worden diverse toepassingen van GenAI in het hoger onderwijs getest en geëvalueerd.
Lees meer >