< Terug naar nieuws

15 November 2023

Met presentatie in ‘Apple-stijl’ lanceert OpenAI aanpasbare slimme assistenten

OpenAI wilt kunnen concurreren met grote techbedrijven. Tijdens een presentatie aan ontwikkelaars gisteren, die deed denken aan de aanpak van Apple, introduceerde het bedrijf GPT's, een nieuw concept dat zich het best laat uitleggen als een slimme assistent.
De belangrijkste boodschap van Altman tijdens de 45 minuten durende presentatie was een aangepaste versie van ChatGPT. OpenAI noemt ze GPT’s, eenvoudiger: slimme assistenten. Een concept dat al jaren bestaat, bijvoorbeeld Apple's Siri en Amazon's Alexa. En in september kondigde Meta aan dat het chatbots met AI-persoonlijkheden naar zijn apps zou brengen.
 
Is OpenAI klaar voor de potentiële risico's en de kans dat de slimme assistent uit de koers raakt? Lees hier meer.
 
Dit artikel is gepubliceerd op de website van de NOS.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 CuspAI stelt zich voor in LAB42

6 September 2024

CuspAI stelt zich voor in LAB42 >

Op 5 september 2024 presenteerden Max Welling en Chad Edwards, oprichters van CuspAI, hun innovatieve bedrijf tijdens de IvI koffie & taart-bijeenkomst. 

Lees meer >

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten

5 September 2024

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten >

Een consortium van toonaangevende Nederlandse onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, waaronder de TU Delft, Universiteit van Amsterdam, TNO en de Koninklijke Marechaussee, is van start gegaan met een ambitieus project: de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) voor bewakingsrobots. Het OpenBots consortium, officieel gelanceerd op 4 september, richt zich op de ontwikkeling van AI-systemen die menselijke beveiligers kunnen ondersteunen in diverse veiligheidsomgevingen.

Lees meer >

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie

5 September 2024

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie >

Met de toekenning van een AiNed Fellowship grant verdiept dr. Charlotte Frenkel van de TU Delft zich in neuromorphic computing, een grensverleggend onderzoek dat zich richt op energiezuinige en efficiënte AI-systemen, gebaseerd op de werking van het menselijk brein. Dit onderzoek brengt de wereld van AI en neurowetenschappen samen om computersystemen te ontwikkelen die sneller, energiezuiniger en intelligenter zijn.

Lees meer >