< Terug naar nieuws

18 Juni 2024

Hack4Her 2024: een viering van vrouwen in technologie en innovatie

Amsterdam, 10 juni 2024 — Het derde jaarlijkse Hack4Her-evenement werd op 9 juni 2024 succesvol afgesloten aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gedurende drie transformatieve dagen bracht Hack4Her 2024 meer dan 100 deelnemers uit heel Nederland samen, waaronder studenten, professionals en leiders uit de industrie, allemaal verenigd in hun toewijding aan het creëren van op vrouwen gerichte technologieruimtes en het bevorderen van genderdiversiteit in technologie.
Evenementoverzicht en impact
Hack4Her 2024 is ontworpen om vrouwen in de technologie te versterken door een mix van collaboratieve innovatie, praktijkgericht leren en professioneel netwerken. Het evenement bood deelnemers een platform om baanbrekende oplossingen te ontwikkelen, hun technische kennis uit te breiden en betekenisvolle verbindingen te smeden met experts uit de industrie.

Keynote-hoogtepunten
Tijdens het evenement waren er boeiende keynote speeches van professionals en academici, die elk cruciale kwesties met betrekking tot vrouwen in de technologiesector behandelden:
Shirley de Wit, promovenda aan de TU Delft, opende het evenement met haar lezing: "But Girls Just Don't Like Tech." Ze onderzocht de genderkloof in de informatica en besprak stereotypen, interesseontwikkeling en genderinclusief onderwijs. Haar inzichten leverden bruikbare strategieën op om meer vrouwen naar het veld te trekken. Ana Clara Cassanti, docent duurzaamheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gaf een sessie over 'Diversiteit en inclusie door de lens van identiteitsmarkeringen en intersectionaliteit'. Ze benadrukte het belang van het begrijpen van meerdere identiteiten en hun impact op het creëren van inclusieve omgevingen. Viktoriya Li en Arshana Ramautar, studenten aan de VU Amsterdam, presenteerden 'Geprogrammeerde ongelijkheid: het verhaal van Margaret Masterman'. Hun lezing benadrukte de belangrijke bijdragen van Margaret Masterman op het gebied van computationele taalkunde, en onderstreepte de historische uitdagingen waarmee vrouwen in de computerwereld worden geconfronteerd.
 
Screenshot_2024-06-20_113646   Screenshot_2024-06-20_113714
Screenshot_2024-06-20_113753

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 CuspAI stelt zich voor in LAB42

6 September 2024

CuspAI stelt zich voor in LAB42 >

Op 5 september 2024 presenteerden Max Welling en Chad Edwards, oprichters van CuspAI, hun innovatieve bedrijf tijdens de IvI koffie & taart-bijeenkomst. 

Lees meer >

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten

5 September 2024

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten >

Een consortium van toonaangevende Nederlandse onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, waaronder de TU Delft, Universiteit van Amsterdam, TNO en de Koninklijke Marechaussee, is van start gegaan met een ambitieus project: de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) voor bewakingsrobots. Het OpenBots consortium, officieel gelanceerd op 4 september, richt zich op de ontwikkeling van AI-systemen die menselijke beveiligers kunnen ondersteunen in diverse veiligheidsomgevingen.

Lees meer >

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie

5 September 2024

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie >

Met de toekenning van een AiNed Fellowship grant verdiept dr. Charlotte Frenkel van de TU Delft zich in neuromorphic computing, een grensverleggend onderzoek dat zich richt op energiezuinige en efficiënte AI-systemen, gebaseerd op de werking van het menselijk brein. Dit onderzoek brengt de wereld van AI en neurowetenschappen samen om computersystemen te ontwikkelen die sneller, energiezuiniger en intelligenter zijn.

Lees meer >