< Terug naar nieuws

4 Juli 2024

The Symbiotic City nu te zien in ARTIS-Groote Museum

In het ARTIS-Groote Museum is de presentatie The Symbiotic City nu te zien. Deze expositie toont een toekomstig Amsterdam waar natuur en mensen in harmonie samenleven. Het project is een initiatief van Remco Kort, microbioloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ARTIS-Micropia hoogleraar. De beelden en teksten zijn tot stand gekomen tijdens de workshop The Symbiotic City, waarbij AI werd ingezet om visies van diverse disciplines te visualiseren.

 

14 juni 2024 - 1 september 2024
ARTIS-Groote Museum, Amsterdam

 

De presentatie The Symbiotic City in het ARTIS-Groote Museum toont een toekomstbeeld van Amsterdam waar de natuur en de stad in harmonie samenleven. Dit project, geïnitieerd door Remco Kort, microbioloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ARTIS-Micropia professor, brengt een visie tot leven waarin iconische locaties in Amsterdam worden herontworpen met behulp van AI.

 

Tijdens de workshop The Symbiotic City hebben lokale beleidsmakers, stadsecologen, academici, architecten, studenten en kunstenaars nieuwe inzichten losgelaten op iconische plekken van Amsterdam. Dankzij Visual Methodologies Collective zijn deze visies samengevat in AI-gegenereerde afbeeldingen. Zo toont de expositie onder andere een Paleis op de Dam met weelderige groene daken, groene corridors voor vogels, insecten en zoogdieren langs de Herengracht, een beschermd gebied voor trekvogels op de plek van een groot parkeerterrein en het Centraal Station als groene hub voor alle menselijke en dierlijke reizigers.

 

Remco Kort benadrukt het belang van interdisciplinair samenwerken en het gebruik van AI om een stad van de toekomst te ontwerpen. Hij stelt dat de volgende stap is om met het netwerk van architecten, stadsecologen en lokale beleidsmakers te onderzoeken wat daadwerkelijk gerealiseerd kan worden en welke stappen hiervoor nodig zijn.

 

De AI-presentaties zijn samen met de originele teksten en tekeningen te zien in het ARTIS-Groote Museum van 21 juni tot 1 september 2024. 



Klik hier voor voor meer informatie.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 CuspAI stelt zich voor in LAB42

6 September 2024

CuspAI stelt zich voor in LAB42 >

Op 5 september 2024 presenteerden Max Welling en Chad Edwards, oprichters van CuspAI, hun innovatieve bedrijf tijdens de IvI koffie & taart-bijeenkomst. 

Lees meer >

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten

5 September 2024

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten >

Een consortium van toonaangevende Nederlandse onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, waaronder de TU Delft, Universiteit van Amsterdam, TNO en de Koninklijke Marechaussee, is van start gegaan met een ambitieus project: de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) voor bewakingsrobots. Het OpenBots consortium, officieel gelanceerd op 4 september, richt zich op de ontwikkeling van AI-systemen die menselijke beveiligers kunnen ondersteunen in diverse veiligheidsomgevingen.

Lees meer >

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie

5 September 2024

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie >

Met de toekenning van een AiNed Fellowship grant verdiept dr. Charlotte Frenkel van de TU Delft zich in neuromorphic computing, een grensverleggend onderzoek dat zich richt op energiezuinige en efficiënte AI-systemen, gebaseerd op de werking van het menselijk brein. Dit onderzoek brengt de wereld van AI en neurowetenschappen samen om computersystemen te ontwikkelen die sneller, energiezuiniger en intelligenter zijn.

Lees meer >