< Terug naar nieuws

27 Maart 2024

AI4Students valt in de prijzen voor Onderzoek van het Jaar

Het AI4Students project van het HvA heeft onlangs de tweede prijs gewonnen voor Onderzoek van het Jaar, een erkenning die het belang van onderzoek binnen de onderwijsinstelling benadrukt. Dit project maakt alle HvA-studenten 'AI-ready' door relevante kennis en vaardigheden aan te bieden, essentieel voor de huidige arbeidsmarkt.
AI4Students, een driejarig project gestart in 2022, richt zich op het voorbereiden van niet-ICT-studenten op een toekomst waarin AI een dominante rol speelt. Door een samenwerking tussen docenten en studenten ontwikkelt het programma AI-competenties via een methodische benadering, inclusief AI-impactscans en curriculumintegratie. Jaarlijks worden drie bacheloropleidingen opgenomen in dit initiatief, met als doel het curriculum 'AI-ready' te maken. De resultaten worden gedeeld via een online methodiek, toegankelijk voor iedereen binnen en buiten de HvA.
 
Onze felicitaties aan iedereen die aan het project heeft bijgedragen!

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI

10 Juli 2024

Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI >

Onlangs is de Global Index on Responsible AI (GIRAI) gelanceerd, die Nederland op nummer één plaatst en het leiderschap van het land op het gebied van het verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie benadrukt. Deze erkenning onderstreept de bloeiende AI-gemeenschap in Nederland en benadrukt de noodzaak van internationale samenwerking om ervoor te zorgen dat AI op verantwoorde wijze wordt ingezet en gebruikt.
bal Index over verantwoorde AI

Lees meer >

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub

10 Juli 2024

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub >

Alfons Hoekstra, hoogleraar Computational Science & Engineering, is per 1 juli benoemd tot wetenschappelijk directeur van de nieuwe Molecular and Materials Design (MMD) Technology hub. Dit initiatief heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in het onderzoek naar moleculen en materialen met behulp van geavanceerde AI en simulaties. met de nadruk op gezondheid en ecologische duurzaamheid.

Lees meer >

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt!

4 Juli 2024

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt! >

Gaan we met kunstmatige intelligentie scheefliggende tegels op straat opsporen? Berekenen we met quantum computing de ideale route voor bevoorradingsverkeer? Zetten we algoritmen in om te voorspellen in welke woningen er loden leidingen liggen? Amsterdam onderzoekt voortdurend welke nieuwe technologieën er op de markt zijn en hoe we die het best kunnen gebruiken.

Lees meer >