< Terug naar nieuws

4 Juli 2024

longform.ai ontvangt financiering van Innovatiefonds Noord-Holland om inzichten uit audiodata te extraheren

longform.ai, een spin-off van de Universiteit van Amsterdam, heeft €300.000 aan financiering ontvangen van Innovatiefonds Noord-Holland. De startup, mede opgericht door Paul Groth, professor Data Science aan de UvA, ontwikkelt AI-technologie om waardevolle inzichten uit grote hoeveelheden audiodata te halen

longform.ai ontwikkelt een platform dat generatieve AI inzet om inzichten uit grote hoeveelheden audiodata te extraheren. Deze AI-startup is in juni 2023 opgericht door CTO Paul Groth, professor Data Science aan de UvA, en CEO Pim Stouten.

 

Online conversaties, zoals podcasts en webinars, groeien explosief en vormen een steeds belangrijkere informatiebron voor analisten, onderzoekers en zakelijke beslissers. Hierdoor ontstaat een nieuwe uitdaging: met duizenden uren aan relevante gesprekken, is het moeilijk om de echt belangrijke elementen eruit te halen.

 

longform.ai lost deze uitdaging op door gebruik te maken van state-of-the-art generatieve AI: uit enorme hoeveelheden geluidsdata worden feiten zowel direct geëxtraheerd als door AI geïnterpreteerd. Pim Stouten, co-founder van longform.ai, legt uit: "Volledig geïnformeerd zijn over de voor jou relevante markten, bedrijven en onderwerpen is een groeiende uitdaging. Door audio zoals podcasts en webinars te comprimeren tot doorzoekbare en combineerbare inzichten maakt longform.ai het leven van analisten en onderzoekers een stuk makkelijker."

 

Ludolf Stavenga, fondsmanager van Innovatiefonds Noord-Holland, voegt daaraan toe: "Geweldig om een sterk team bestaande uit zwaargewichten in AI en B2B data te ondersteunen bij de ontwikkeling van software om uit enorme hoeveelheden ongestructureerde data juist die interessante cruciale informatie te verkrijgen om trends te zien, niets te missen en voorop te kunnen lopen op de concurrentie."

 

Voor meer informatie, bekijk longform.ai en Innovatiefonds Noord-Holland.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 CuspAI stelt zich voor in LAB42

6 September 2024

CuspAI stelt zich voor in LAB42 >

Op 5 september 2024 presenteerden Max Welling en Chad Edwards, oprichters van CuspAI, hun innovatieve bedrijf tijdens de IvI koffie & taart-bijeenkomst. 

Lees meer >

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten

5 September 2024

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten >

Een consortium van toonaangevende Nederlandse onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, waaronder de TU Delft, Universiteit van Amsterdam, TNO en de Koninklijke Marechaussee, is van start gegaan met een ambitieus project: de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) voor bewakingsrobots. Het OpenBots consortium, officieel gelanceerd op 4 september, richt zich op de ontwikkeling van AI-systemen die menselijke beveiligers kunnen ondersteunen in diverse veiligheidsomgevingen.

Lees meer >

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie

5 September 2024

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie >

Met de toekenning van een AiNed Fellowship grant verdiept dr. Charlotte Frenkel van de TU Delft zich in neuromorphic computing, een grensverleggend onderzoek dat zich richt op energiezuinige en efficiënte AI-systemen, gebaseerd op de werking van het menselijk brein. Dit onderzoek brengt de wereld van AI en neurowetenschappen samen om computersystemen te ontwikkelen die sneller, energiezuiniger en intelligenter zijn.

Lees meer >