< Terug naar nieuws

14 Februari 2024

Ellogon.ai wint voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2024

Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat Ellogon.ai als winnaar uit de bus is gekomen als Noord-Hollandse voorrondewinnaar voor de gewaardeerde Zorginnovatieprijs. Als gekozen scaleup uit Amsterdam zal Ellogon.ai met trots haar innovatieve EIDOS-technologie presenteren tijdens de komende nationale finales op 21 maart!
EIDOS, een innovatieve AI-tool ontwikkeld door Ellogon.ai, zorgt voor een revolutie in de manier waarop kankerpatiënten worden geselecteerd voor immunotherapie. In een veld waar ongeveer 50% van de patiënten geen baat heeft bij traditionele immunotherapiebehandelingen, biedt EIDOS een veelbelovende oplossing om de patiëntresultaten te verbeteren.

Tijdens zijn presentatie onderstreepte Robert Kuipers van Ellogon.ai het belang van een nauwkeurige patiëntenselectie. Hij merkte op dat immuuntherapie weliswaar de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk kan verbeteren, maar dat daaraan een stevig prijskaartje hangt van €150.000 per behandeling. Hij benadrukte de urgentie om ervoor te zorgen dat de juiste patiënten deze potentieel levensreddende therapie krijgen, vooral gezien de alarmerende statistieken: elke vijf minuten krijgen 40 individuen in de EU de diagnose kanker, waarbij 14 hun leven verliezen aan de ziekte. Immunotherapie biedt een sprankje hoop en kan bogen op een drievoudige stijging van de overlevingskansen.

EIDOS is ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde instellingen zoals het Nederlands Kanker Instituut, heeft een CE-certificering ontvangen en wordt momenteel gebruikt in vier Nederlandse academische ziekenhuizen en één Grieks ziekenhuis. De implementatie ervan vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de gepersonaliseerde geneeskunde en biedt een meer gerichte aanpak van de behandeling van kanker.

De regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs wordt georganiseerd door Amsterdam Economic Board met het Zorg2025 consortium: ROM InWest, Rabobank, Amsterdam AI en Sigra. Samen organiseren we ook andere Zorg2025 bijeenkomsten. Deze zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsprofessionals, industrie, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is het delen van kennis, nieuw onderzoek en innovaties.

Lees hier meer.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI

10 Juli 2024

Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI >

Onlangs is de Global Index on Responsible AI (GIRAI) gelanceerd, die Nederland op nummer één plaatst en het leiderschap van het land op het gebied van het verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie benadrukt. Deze erkenning onderstreept de bloeiende AI-gemeenschap in Nederland en benadrukt de noodzaak van internationale samenwerking om ervoor te zorgen dat AI op verantwoorde wijze wordt ingezet en gebruikt.
bal Index over verantwoorde AI

Lees meer >

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub

10 Juli 2024

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub >

Alfons Hoekstra, hoogleraar Computational Science & Engineering, is per 1 juli benoemd tot wetenschappelijk directeur van de nieuwe Molecular and Materials Design (MMD) Technology hub. Dit initiatief heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in het onderzoek naar moleculen en materialen met behulp van geavanceerde AI en simulaties. met de nadruk op gezondheid en ecologische duurzaamheid.

Lees meer >

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt!

4 Juli 2024

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt! >

Gaan we met kunstmatige intelligentie scheefliggende tegels op straat opsporen? Berekenen we met quantum computing de ideale route voor bevoorradingsverkeer? Zetten we algoritmen in om te voorspellen in welke woningen er loden leidingen liggen? Amsterdam onderzoekt voortdurend welke nieuwe technologieën er op de markt zijn en hoe we die het best kunnen gebruiken.

Lees meer >