< Terug naar nieuws

21 Februari 2024

Project introduceert ChatGPT als leerinstrument in FNWI-onderwijs

Een innovatief project binnen de FNWI richt zich op enkele geselecteerde opleidingen en streeft naar een nauwe samenwerking tussen docententeams, AI-experts van de faculteit en onderwijskundige expertise van het TLC-Science. Het doel?
Het doel? Het effectief inzetten van ChatGPT in het onderwijs, met als resultaat versterkt leren voor studenten en een verrijkte onderwijservaring. Het project bevordert tevens een open dialoog tussen docenten en studenten over het gebruik van AI in het onderwijs.

De eerste opleiding die dit project als pilot heeft geïmplementeerd, is de Bachelor Psychobiologie. Hier krijgen studenten van het vak 'Review' de kans om ChatGPT te gebruiken als schrijfcoach. Studenten worden aangemoedigd om de AI te benutten om hun schrijfvaardigheden te verbeteren en hun kritisch denkvermogen te ontwikkelen.

Een uniek aspect van dit project is de toegang tot ChatGPT via Microsoft Azure voor zowel studenten als docenten van de deelnemende vakken. Deze aanpak waarborgt niet alleen de veiligheid en privacy van gebruikers in een afgeschermde cloudomgeving, maar zorgt ook voor een naadloze integratie van geavanceerde technologie in de onderwijspraktijk. Deze strategische keuze adresseert tevens data- en privacykwesties, wat van cruciaal belang is voor de toepassing van dergelijke tools binnen een universitaire setting.
 
Lees hier meer.
 
Gepubliceerd door de Universiteit van Amsterdam.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek'

15 April 2024

Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek' >

Het recent uitgebrachte rapport 'Generatieve AI in de Journalistiek', gemaakt door AI, Media & Democracy in samenwerking met The Associated Press, geeft inzicht in hoe professionals uit de nieuwsindustrie momenteel generatieve AI gebruiken en willen gebruiken. Het rapport gaat dieper in op de ethische en praktische vraagstukken rond het verantwoord gebruik van deze technologie.

Lees meer >

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor

5 April 2024

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor >

Op 26 maart 2024 ontving het onderzoeksproject DoPredict, onder leiding van hoogleraar Biofotonica en Medische Beeldvorming Marloes Groot van de Vrije Universiteit (VU), financiering via het Open Technologieprogramma van NWO. Dit project richt zich op het ontwikkelen van een systeem voor het snel en eenvoudig voorspellen van de uitkomst van longbehandelingen door het testen van medicijncombinaties op een klein stukje patiëntenweefsel.

Lees meer >

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski

5 April 2024

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski >

Op 21 maart 2024 heeft Universitair Docent Kunstmatige Intelligentie Filip Ilievski een AiNed AI Fellowship van 900k€ ontvangen voor zijn project "Mensgerichte AI-Agenten met gezond verstand". De AiNed AI Fellowships zijn een competitief programma van NWO ontworpen om internationaal AI-talent naar Nederland te trekken. Met deze subsidie, samen met interne en externe medefinanciering, zal Ilievski een team van zes jonge onderzoekers kunnen samenstellen.

Lees meer >