< Terug naar nieuws

21 Februari 2024

Project introduceert ChatGPT als leerinstrument in FNWI-onderwijs

Een innovatief project binnen de FNWI richt zich op enkele geselecteerde opleidingen en streeft naar een nauwe samenwerking tussen docententeams, AI-experts van de faculteit en onderwijskundige expertise van het TLC-Science. Het doel?
Het doel? Het effectief inzetten van ChatGPT in het onderwijs, met als resultaat versterkt leren voor studenten en een verrijkte onderwijservaring. Het project bevordert tevens een open dialoog tussen docenten en studenten over het gebruik van AI in het onderwijs.

De eerste opleiding die dit project als pilot heeft geïmplementeerd, is de Bachelor Psychobiologie. Hier krijgen studenten van het vak 'Review' de kans om ChatGPT te gebruiken als schrijfcoach. Studenten worden aangemoedigd om de AI te benutten om hun schrijfvaardigheden te verbeteren en hun kritisch denkvermogen te ontwikkelen.

Een uniek aspect van dit project is de toegang tot ChatGPT via Microsoft Azure voor zowel studenten als docenten van de deelnemende vakken. Deze aanpak waarborgt niet alleen de veiligheid en privacy van gebruikers in een afgeschermde cloudomgeving, maar zorgt ook voor een naadloze integratie van geavanceerde technologie in de onderwijspraktijk. Deze strategische keuze adresseert tevens data- en privacykwesties, wat van cruciaal belang is voor de toepassing van dergelijke tools binnen een universitaire setting.
 
Lees hier meer.
 
Gepubliceerd door de Universiteit van Amsterdam.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI

10 Juli 2024

Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI >

Onlangs is de Global Index on Responsible AI (GIRAI) gelanceerd, die Nederland op nummer één plaatst en het leiderschap van het land op het gebied van het verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie benadrukt. Deze erkenning onderstreept de bloeiende AI-gemeenschap in Nederland en benadrukt de noodzaak van internationale samenwerking om ervoor te zorgen dat AI op verantwoorde wijze wordt ingezet en gebruikt.
bal Index over verantwoorde AI

Lees meer >

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub

10 Juli 2024

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub >

Alfons Hoekstra, hoogleraar Computational Science & Engineering, is per 1 juli benoemd tot wetenschappelijk directeur van de nieuwe Molecular and Materials Design (MMD) Technology hub. Dit initiatief heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in het onderzoek naar moleculen en materialen met behulp van geavanceerde AI en simulaties. met de nadruk op gezondheid en ecologische duurzaamheid.

Lees meer >

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt!

4 Juli 2024

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt! >

Gaan we met kunstmatige intelligentie scheefliggende tegels op straat opsporen? Berekenen we met quantum computing de ideale route voor bevoorradingsverkeer? Zetten we algoritmen in om te voorspellen in welke woningen er loden leidingen liggen? Amsterdam onderzoekt voortdurend welke nieuwe technologieën er op de markt zijn en hoe we die het best kunnen gebruiken.

Lees meer >