< Terug naar nieuws

21 Februari 2024

Lowlands Science: Open Oproep voor Onderzoekers

Lowlands Science, het wetenschapsprogramma van Lowlands, een van de grootste en meest gerenommeerde festivals van Nederland, nodigt wetenschappers uit onderzoeksvoorstellen in te dienen ter uitvoering tijdens het festival op 16, 17 en 18 augustus 2024.
In samenwerking georganiseerd met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), New Scientist en BKB | Het Campaign Bureau, Lowlands Science biedt een unieke kans voor onderzoekers.

*Het indienen van voorstellen voor deze speciale onderzoeksmogelijkheid is mogelijk tot 31 maart 2024.* Meld u hier aan!

Gedurende drie opeenvolgende dagen hebben onderzoekers de mogelijkheid om gegevens te verzamelen in het Lowlands Science Lab van het festival, te midden van een menigte van 65.000 bezoekers. Festivalgangers nemen vrijwillig deel aan experimenten en dragen bij aan wetenschappelijke vooruitgang. Wetenschappers verzamelen gegevens terwijl deelnemers op een toegankelijke manier bezig zijn met wetenschappelijk onderzoek, wat wederzijds leren en samenwerking bevordert.

De afgelopen jaren hebben Nederlandse universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen en andere onderzoeksinstellingen tientallen onderzoeken uitgevoerd bij Lowlands Science. Er is een breed scala aan maatschappelijk relevante onderwerpen onderzocht. In het onderzoek van vorig jaar is bijvoorbeeld gekeken naar de vraag of muziekfestivals bijdragen aan het maatschappelijk vertrouwen, het verband tussen de stoelgang en de persoonlijkheid, en de hypothetische scenario's van een samenleving waarin voedsel niet langer een noodzaak is om te overleven.
 
Gepubliceerd door Lowlands.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek'

15 April 2024

Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek' >

Het recent uitgebrachte rapport 'Generatieve AI in de Journalistiek', gemaakt door AI, Media & Democracy in samenwerking met The Associated Press, geeft inzicht in hoe professionals uit de nieuwsindustrie momenteel generatieve AI gebruiken en willen gebruiken. Het rapport gaat dieper in op de ethische en praktische vraagstukken rond het verantwoord gebruik van deze technologie.

Lees meer >

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor

5 April 2024

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor >

Op 26 maart 2024 ontving het onderzoeksproject DoPredict, onder leiding van hoogleraar Biofotonica en Medische Beeldvorming Marloes Groot van de Vrije Universiteit (VU), financiering via het Open Technologieprogramma van NWO. Dit project richt zich op het ontwikkelen van een systeem voor het snel en eenvoudig voorspellen van de uitkomst van longbehandelingen door het testen van medicijncombinaties op een klein stukje patiëntenweefsel.

Lees meer >

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski

5 April 2024

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski >

Op 21 maart 2024 heeft Universitair Docent Kunstmatige Intelligentie Filip Ilievski een AiNed AI Fellowship van 900k€ ontvangen voor zijn project "Mensgerichte AI-Agenten met gezond verstand". De AiNed AI Fellowships zijn een competitief programma van NWO ontworpen om internationaal AI-talent naar Nederland te trekken. Met deze subsidie, samen met interne en externe medefinanciering, zal Ilievski een team van zes jonge onderzoekers kunnen samenstellen.

Lees meer >