< Terug naar nieuws

29 April 2024

Het Amsterdamse Kepler Vision Technologies ontvangt €1,5 miljoen om de steun in de gezondheidszorg te vergroten

De investering van 1,5 miljoen euro van ROM InWest in het Amsterdamse Kepler Vision Technologies zal de lancering van 'Kepler Night Nurse' vergemakkelijken, die gebruik maakt van AI-gestuurde technologie om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, vooral voor ouderen.
AI bevordert oplossingen voor de gezondheidszorg
Het in Amsterdam gevestigde Kepler Vision Technologies, een toonaangevende softwareontwikkelaar voor de gezondheidszorg, heeft onlangs een investering van € 1,5 miljoen van ROM InWest aangekondigd. Deze investering is bedoeld om de productie van ‘Kepler Night Nurse’ op gang te brengen, een slimme sensortechnologie die is ontworpen om de lasten voor gezondheidszorgprofessionals te verlichten en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg te verbeteren, vooral in de ouderenzorg.

Nu een kwart van de bestaande beroepsbevolking zich voorbereidt om binnen de komende vijf jaar met pensioen te gaan, in combinatie met de aanhoudende toename van het aantal ouderen, is de vraag naar ouderenzorg groter dan ooit en is er meer steun nodig. ‘Kepler Night Nurse’ maakt gebruik van AI en computer vision-technologie om de lichaamspositie en houding van patiënten te monitoren. Dit maakt een onmiddellijke reactie op noodsignalen mogelijk en elimineert vrijwel valse alarmen. De oplossing heeft al internationale erkenning gekregen, met distributie in 26 Europese landen en implementatie in tal van verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Gezamenlijke vooruitgang en groei in de Amsterdamse zorgsector
ROM InWest staat bekend om de samenwerking met meerdere toonaangevende kennisinstituten en medische centra in Amsterdam. Deze recente investering in Kepler Vision Technologies benadrukt het toenemende belang van AI-gestuurde oplossingen en het collaboratieve ecosysteem in het Amsterdamse zorglandschap, waarbij het UMC verschillende gezamenlijke projecten leidt. Door de werkdruk van zorgprofessionals te verminderen en de kwaliteit van de zorg te verbeteren, boekt Kepler aanzienlijke vooruitgang bij het aanpakken van cruciale uitdagingen in de gezondheidszorg.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 € 28 miljoen voor AI-startup in Amsterdam gericht op de ontwikkeling van materialen voor de klimaattransitie

20 Juni 2024

€ 28 miljoen voor AI-startup in Amsterdam gericht op de ontwikkeling van materialen voor de klimaattransitie >

Het Brits-Nederlandse bedrijf CuspAI heeft 28 miljoen euro aan startkapitaal opgehaald om materialen te ontwikkelen voor efficiëntere CO2-afvang met behulp van AI. Durfkapitalisten zien potentieel in deze innovatieve aanpak. CuspAI, een startup opgericht door de Nederlandse professor Max Welling, computerwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en AI-expert, wil AI gebruiken om materialen te vinden en te ontwikkelen die op efficiënte wijze CO2 kunnen afvangen. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat het 28 miljoen euro aan financiering van investeerders heeft binnengehaald.

Lees meer >

Binge Watch Amsterdam AI Video Series

20 Juni 2024

Binge Watch Amsterdam AI Video Series >

Bekijk onze Video Serie nu.

Lees meer >

 70% van de Nederlanders maakt geen gebruik van generatieve AI

20 Juni 2024

70% van de Nederlanders maakt geen gebruik van generatieve AI >

Uit onderzoek van de AlgoSoc AI Opinion Monitor van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat 70% van de Nederlanders geen gebruik heeft gemaakt van generatieve AI zoals ChatGPT. De houding en het gebruik verschillen echter per leeftijd. Onderzoekers Ernesto de León, Fabio Votta, Theo Araujo en Claes de Vreese ondervroegen bijna 4.000 respondenten en zullen dit onderzoek de komende drie jaar voortzetten.

Lees meer >