< Terug naar nieuws

21 April 2024

CWI oproep programme development semester 2025/2026/2027

Heb je een onderzoeksthema op het gebied van wiskunde of informatica dat meer aandacht verdient? Zou je graag meer samenwerking willen organiseren binnen de Nederlandse wetenschappelijke gemeenschap?

Een CWI Onderzoekssemester Programma biedt wellicht de kans waar je naar zoekt! Deze programma's zijn uniek in het creëren van tijd en ruimte om samen te werken met collega's aan een relevant onderwerp voor de Nederlandse gemeenschappen in wiskunde en informatica. Je kunt een idee voorstellen voor een samenhangend geheel van activiteiten; CWI biedt ondersteunend personeel voor de organisatie, PR en een budget voor vergaderfaciliteiten, reis- en verblijfskosten.

 

Geïnteresseerd? Je kunt nu voorstellen indienen voor een CWI Onderzoekssemester Programma voor 2025/2026/2027. Wacht echter niet te lang!

 

De oproep voor voorstellen sluit op 27 juni 2024.

 

Voor meer informatie over de voorstellen, selectie, tijdlijn en indiening, bezoek de website:

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 € 28 miljoen voor AI-startup in Amsterdam gericht op de ontwikkeling van materialen voor de klimaattransitie

20 Juni 2024

€ 28 miljoen voor AI-startup in Amsterdam gericht op de ontwikkeling van materialen voor de klimaattransitie >

Het Brits-Nederlandse bedrijf CuspAI heeft 28 miljoen euro aan startkapitaal opgehaald om materialen te ontwikkelen voor efficiëntere CO2-afvang met behulp van AI. Durfkapitalisten zien potentieel in deze innovatieve aanpak. CuspAI, een startup opgericht door de Nederlandse professor Max Welling, computerwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en AI-expert, wil AI gebruiken om materialen te vinden en te ontwikkelen die op efficiënte wijze CO2 kunnen afvangen. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat het 28 miljoen euro aan financiering van investeerders heeft binnengehaald.

Lees meer >

Binge Watch Amsterdam AI Video Series

20 Juni 2024

Binge Watch Amsterdam AI Video Series >

Bekijk onze Video Serie nu.

Lees meer >

 70% van de Nederlanders maakt geen gebruik van generatieve AI

20 Juni 2024

70% van de Nederlanders maakt geen gebruik van generatieve AI >

Uit onderzoek van de AlgoSoc AI Opinion Monitor van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat 70% van de Nederlanders geen gebruik heeft gemaakt van generatieve AI zoals ChatGPT. De houding en het gebruik verschillen echter per leeftijd. Onderzoekers Ernesto de León, Fabio Votta, Theo Araujo en Claes de Vreese ondervroegen bijna 4.000 respondenten en zullen dit onderzoek de komende drie jaar voortzetten.

Lees meer >