< Terug naar nieuws

18 April 2024

COIN-3D: collaborative innovation in 3D VLSI reliability

Het Parallel Computing Systems (PCS) team van het Informatics Institute van de UvA heeft financiering ontvangen voor het EU Horizon CSA project "COIN-3D: Collaborative Innovation in 3D VLSI Reliability".

COIN-3D richt zich op het bevorderen van strategische netwerken en kennisuitwisseling tussen toonaangevende Europese onderzoeksinstellingen om de onderzoekscapaciteiten en commercialiseringsmogelijkheden op het gebied van 2.5/3D chiplet architecturen te verbeteren. Het project, gecoördineerd door de Universiteit van Thessaly in Griekenland, omvat vier partners uit de EU.

De Universiteit van Amsterdam speelt een cruciale rol binnen dit project, met een specifiek budget van €249.631 uit het totale projectbudget van €1.436.881. Dit initiatief zal niet alleen bijdragen aan de vooruitgang van 3D VLSI-betrouwbaarheid, maar ook aan het versterken van internationale samenwerkingsverbanden en het delen van cruciale technologische inzichten.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 € 28 miljoen voor AI-startup in Amsterdam gericht op de ontwikkeling van materialen voor de klimaattransitie

20 Juni 2024

€ 28 miljoen voor AI-startup in Amsterdam gericht op de ontwikkeling van materialen voor de klimaattransitie >

Het Brits-Nederlandse bedrijf CuspAI heeft 28 miljoen euro aan startkapitaal opgehaald om materialen te ontwikkelen voor efficiëntere CO2-afvang met behulp van AI. Durfkapitalisten zien potentieel in deze innovatieve aanpak. CuspAI, een startup opgericht door de Nederlandse professor Max Welling, computerwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en AI-expert, wil AI gebruiken om materialen te vinden en te ontwikkelen die op efficiënte wijze CO2 kunnen afvangen. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat het 28 miljoen euro aan financiering van investeerders heeft binnengehaald.

Lees meer >

Binge Watch Amsterdam AI Video Series

20 Juni 2024

Binge Watch Amsterdam AI Video Series >

Bekijk onze Video Serie nu.

Lees meer >

 70% van de Nederlanders maakt geen gebruik van generatieve AI

20 Juni 2024

70% van de Nederlanders maakt geen gebruik van generatieve AI >

Uit onderzoek van de AlgoSoc AI Opinion Monitor van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat 70% van de Nederlanders geen gebruik heeft gemaakt van generatieve AI zoals ChatGPT. De houding en het gebruik verschillen echter per leeftijd. Onderzoekers Ernesto de León, Fabio Votta, Theo Araujo en Claes de Vreese ondervroegen bijna 4.000 respondenten en zullen dit onderzoek de komende drie jaar voortzetten.

Lees meer >