< Terug naar nieuws

13 Februari 2024

Een brug slaan tussen kunstmatige intelligentie en kankeronderzoek door Vivien van Veldhuizen (NKI)

Vivien van Veldhuizen inspireert meisjes en vrouwen in wetenschap en AI. Vivien is PhD Student in de AI for Oncology-groep van het Antoni van Leeuwenhoek en heeft een passie voor het bevorderen van de diagnose en behandeling van borstkanker dankzij haar expertise in AI-onderzoek. Hoewel Vivien niet de winnaar is van een Women in AI Award-nominatie in de categorie AI Young Professional, blijft ze zich inzetten voor het inspireren van jonge meisjes en vrouwen om een ​​carrière in de wetenschap en technologie na te streven.
Vivien combineert graag fundamentele AI met medische kennis om zowel AI als kankeronderzoek vooruit te helpen. Haar focus ligt op het creëren van innovatieve deep-learning-oplossingen die niet alleen bijdragen aan fundamenteel technisch AI-onderzoek, maar ook gericht zijn op het verbeteren van de diagnose en behandeling van kanker, en hopelijk bijdragen aan dit snel ontwikkelende vakgebied.

Lees hier haar volledige interview.
 
Gepubliceerd door het NKI.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek'

15 April 2024

Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek' >

Het recent uitgebrachte rapport 'Generatieve AI in de Journalistiek', gemaakt door AI, Media & Democracy in samenwerking met The Associated Press, geeft inzicht in hoe professionals uit de nieuwsindustrie momenteel generatieve AI gebruiken en willen gebruiken. Het rapport gaat dieper in op de ethische en praktische vraagstukken rond het verantwoord gebruik van deze technologie.

Lees meer >

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor

5 April 2024

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor >

Op 26 maart 2024 ontving het onderzoeksproject DoPredict, onder leiding van hoogleraar Biofotonica en Medische Beeldvorming Marloes Groot van de Vrije Universiteit (VU), financiering via het Open Technologieprogramma van NWO. Dit project richt zich op het ontwikkelen van een systeem voor het snel en eenvoudig voorspellen van de uitkomst van longbehandelingen door het testen van medicijncombinaties op een klein stukje patiëntenweefsel.

Lees meer >

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski

5 April 2024

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski >

Op 21 maart 2024 heeft Universitair Docent Kunstmatige Intelligentie Filip Ilievski een AiNed AI Fellowship van 900k€ ontvangen voor zijn project "Mensgerichte AI-Agenten met gezond verstand". De AiNed AI Fellowships zijn een competitief programma van NWO ontworpen om internationaal AI-talent naar Nederland te trekken. Met deze subsidie, samen met interne en externe medefinanciering, zal Ilievski een team van zes jonge onderzoekers kunnen samenstellen.

Lees meer >