< Terug naar nieuws

15 April 2024

Hoe AI ecosystemen kan verbeteren

Sander Klous, hoogleraar aan de UvA en partner bij KPMG, bespreekt in een recent artikel hoe kunstmatige intelligentie kan worden ingezet om data-analyse ecosystemen te verbeteren.

Kunstmatige intelligentie transformeert hoe we kijken naar data-analyse ecosystemen, volgens Sander Klous in een recent artikel. Deze ecosystemen, die variëren van gezondheidszorg tot stedelijke logistiek, kunnen enorm profiteren van AI door de efficiëntie en effectiviteit van de verwerking van grote datahoeveelheden te verhogen. Klous geeft praktische adviezen over hoe AI kan helpen bij het verkrijgen van diepere inzichten in deze steeds complexer wordende systemen.

 

Klous stelt dat, terwijl onderzoek en experimenten doorgaan, we nu de fase van grootschalige toepassingen naderen waarbij operationele ecosystemen kunnen profiteren van AI om kosten te besparen, risico’s te verlagen en waarde te creëren. Hij noemt voorbeelden zoals het optimaliseren van behandeltrajecten in de zorg en het verbeteren van logistieke stromen in slimme steden.

 

Het artikel benadrukt dat voor een succesvolle implementatie van AI in ecosystemen, een breed begrip van de welvaartsontwikkeling en kwaliteit van leven essentieel is. De modellen die hiervoor nodig zijn, moeten worden gevoed door een verscheidenheid aan gegevens en vereisen een robuust ecosysteem om deze informatie effectief te beheren en te interpreteren.

 

Lees het volledige artikel hier.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI

10 Juli 2024

Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI >

Onlangs is de Global Index on Responsible AI (GIRAI) gelanceerd, die Nederland op nummer één plaatst en het leiderschap van het land op het gebied van het verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie benadrukt. Deze erkenning onderstreept de bloeiende AI-gemeenschap in Nederland en benadrukt de noodzaak van internationale samenwerking om ervoor te zorgen dat AI op verantwoorde wijze wordt ingezet en gebruikt.
bal Index over verantwoorde AI

Lees meer >

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub

10 Juli 2024

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub >

Alfons Hoekstra, hoogleraar Computational Science & Engineering, is per 1 juli benoemd tot wetenschappelijk directeur van de nieuwe Molecular and Materials Design (MMD) Technology hub. Dit initiatief heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in het onderzoek naar moleculen en materialen met behulp van geavanceerde AI en simulaties. met de nadruk op gezondheid en ecologische duurzaamheid.

Lees meer >

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt!

4 Juli 2024

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt! >

Gaan we met kunstmatige intelligentie scheefliggende tegels op straat opsporen? Berekenen we met quantum computing de ideale route voor bevoorradingsverkeer? Zetten we algoritmen in om te voorspellen in welke woningen er loden leidingen liggen? Amsterdam onderzoekt voortdurend welke nieuwe technologieën er op de markt zijn en hoe we die het best kunnen gebruiken.

Lees meer >