< Terug naar nieuws

27 Maart 2024

47 million available in AINED calls

Er zijn de afgelopen vier weken vier grote AI-calls gepubliceerd: Innovation Labs, Learning Communities, ELSA Labs en de MIT-call.
De calls zijn gericht op het ondersteunen van de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen, de impact op de opleiding van mensen, de lessen in mensgerichte AI en de ondersteuning van het MKB. Zie https://ained.nl/nl/current-calls/ voor meer informatie. De calls staan ​​open voor voorstellen op de terreinen energie en duurzaamheid, gezondheid en zorg, mobiliteit, transport en logistiek en technische industrie. Als één van de Nederlandse AI Hubs speelt Amsterdam AI een rol voor de regio bij het coördineren van de voorstellen, het ondersteunen van consortia en het verstrekken van informatie over de calls. Neem voor meer informatie contact op met Geert Wissink (strategisch zakelijk directeur van Amsterdam AI of Peter Westerhuijs (IXA programmamanager)

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek'

15 April 2024

Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek' >

Het recent uitgebrachte rapport 'Generatieve AI in de Journalistiek', gemaakt door AI, Media & Democracy in samenwerking met The Associated Press, geeft inzicht in hoe professionals uit de nieuwsindustrie momenteel generatieve AI gebruiken en willen gebruiken. Het rapport gaat dieper in op de ethische en praktische vraagstukken rond het verantwoord gebruik van deze technologie.

Lees meer >

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor

5 April 2024

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor >

Op 26 maart 2024 ontving het onderzoeksproject DoPredict, onder leiding van hoogleraar Biofotonica en Medische Beeldvorming Marloes Groot van de Vrije Universiteit (VU), financiering via het Open Technologieprogramma van NWO. Dit project richt zich op het ontwikkelen van een systeem voor het snel en eenvoudig voorspellen van de uitkomst van longbehandelingen door het testen van medicijncombinaties op een klein stukje patiëntenweefsel.

Lees meer >

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski

5 April 2024

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski >

Op 21 maart 2024 heeft Universitair Docent Kunstmatige Intelligentie Filip Ilievski een AiNed AI Fellowship van 900k€ ontvangen voor zijn project "Mensgerichte AI-Agenten met gezond verstand". De AiNed AI Fellowships zijn een competitief programma van NWO ontworpen om internationaal AI-talent naar Nederland te trekken. Met deze subsidie, samen met interne en externe medefinanciering, zal Ilievski een team van zes jonge onderzoekers kunnen samenstellen.

Lees meer >