< Terug naar nieuws

27 Maart 2024

EU zet nieuwe stappen naar digitale soevereiniteit met het DIGITAL Europe Programma

Met het nieuwe DIGITAL Europe Programma maakt de Europese Unie een krachtig statement over de toekomst van digitale technologie en soevereiniteit. Dit programma belooft de manier waarop Europa digitale innovatie benadert, fundamenteel te veranderen
Het DIGITAL Europe Programma is een sleutelinitiatief van de EU om Europa zowel groener als meer digitaal te maken, met een focus op duurzaamheid en technologische vooruitgang. Met een budget van €7,5 miljard ondersteunt het programma projecten op het gebied van supercomputing, AI, cyberbeveiliging, digitale vaardigheden en digitale technologieën, essentieel voor het economisch herstel en de digitale transformatie. Het werkt samen met andere EU-programma's om een inclusieve digitale toekomst te bouwen, gericht op het versterken van de digitale soevereiniteit van Europa en het bevorderen van innovatie en concurrentie.
 
Lees hier meer.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek'

15 April 2024

Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek' >

Het recent uitgebrachte rapport 'Generatieve AI in de Journalistiek', gemaakt door AI, Media & Democracy in samenwerking met The Associated Press, geeft inzicht in hoe professionals uit de nieuwsindustrie momenteel generatieve AI gebruiken en willen gebruiken. Het rapport gaat dieper in op de ethische en praktische vraagstukken rond het verantwoord gebruik van deze technologie.

Lees meer >

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor

5 April 2024

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor >

Op 26 maart 2024 ontving het onderzoeksproject DoPredict, onder leiding van hoogleraar Biofotonica en Medische Beeldvorming Marloes Groot van de Vrije Universiteit (VU), financiering via het Open Technologieprogramma van NWO. Dit project richt zich op het ontwikkelen van een systeem voor het snel en eenvoudig voorspellen van de uitkomst van longbehandelingen door het testen van medicijncombinaties op een klein stukje patiëntenweefsel.

Lees meer >

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski

5 April 2024

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski >

Op 21 maart 2024 heeft Universitair Docent Kunstmatige Intelligentie Filip Ilievski een AiNed AI Fellowship van 900k€ ontvangen voor zijn project "Mensgerichte AI-Agenten met gezond verstand". De AiNed AI Fellowships zijn een competitief programma van NWO ontworpen om internationaal AI-talent naar Nederland te trekken. Met deze subsidie, samen met interne en externe medefinanciering, zal Ilievski een team van zes jonge onderzoekers kunnen samenstellen.

Lees meer >