< Terug naar nieuws

21 Februari 2024

Open PhD-positie Machine Learning for Automated Reasoning

Ben je geïnteresseerd om in een interdisciplinaire onderzoekssetting te werken aan onderwerpen op het snijvlak van logica, machine learning en geautomatiseerd redeneren? Het Instituut voor Logica, Taal en Computatie (ILLC) is op zoek naar een getalenteerde promovendus.
Je onderzoek zal deel uitmaken van de eenheid Theoretische Computerwetenschappen van het ILLC en zal betrekking hebben op het gebruik van machine learning voor geautomatiseerd redeneren (zoals het bewijzen van wiskundige stellingen en/of declaratief redeneren op basis van beperkingen).

Wat ga je doen?
Er wordt van je verwacht dat je: binnen de officiële aanstellingsduur van vier jaar een proefschrift afrondt en verdedigt; onderzoeksresultaten regelmatig presenteren op internationale workshops en conferenties, en deze publiceren in congresverslagen en tijdschriften; deelnemen aan en bijdragen aan de organisatie van onderzoeksactiviteiten en evenementen op het Instituut, zoals workshops en colloquia; een kleine bijdrage leveren aan de onderwijsmissie van de FNWI door als onderwijsassistent te werken bij vakken op jouw vakgebied en door te assisteren bij de begeleiding van onderzoeksprojecten van studenten; Draag bij aan het onderzoeksprogramma van de UvA op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Lees hier alles.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek'

15 April 2024

Rapport: 'Generatieve AI in de Journalistiek' >

Het recent uitgebrachte rapport 'Generatieve AI in de Journalistiek', gemaakt door AI, Media & Democracy in samenwerking met The Associated Press, geeft inzicht in hoe professionals uit de nieuwsindustrie momenteel generatieve AI gebruiken en willen gebruiken. Het rapport gaat dieper in op de ethische en praktische vraagstukken rond het verantwoord gebruik van deze technologie.

Lees meer >

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor

5 April 2024

NWO financiering voor DoPredict project onder leiding van VU professor >

Op 26 maart 2024 ontving het onderzoeksproject DoPredict, onder leiding van hoogleraar Biofotonica en Medische Beeldvorming Marloes Groot van de Vrije Universiteit (VU), financiering via het Open Technologieprogramma van NWO. Dit project richt zich op het ontwikkelen van een systeem voor het snel en eenvoudig voorspellen van de uitkomst van longbehandelingen door het testen van medicijncombinaties op een klein stukje patiëntenweefsel.

Lees meer >

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski

5 April 2024

NWO AiNed Fellowship grant toegekend aan Filip Ilievski >

Op 21 maart 2024 heeft Universitair Docent Kunstmatige Intelligentie Filip Ilievski een AiNed AI Fellowship van 900k€ ontvangen voor zijn project "Mensgerichte AI-Agenten met gezond verstand". De AiNed AI Fellowships zijn een competitief programma van NWO ontworpen om internationaal AI-talent naar Nederland te trekken. Met deze subsidie, samen met interne en externe medefinanciering, zal Ilievski een team van zes jonge onderzoekers kunnen samenstellen.

Lees meer >