< Terug naar nieuws

18 september 2023

Twee ELLIS Amsterdam Leden Verkozen tot Fellows van de ELLIS Society

Het European Laboratory of Learning and Intelligent Systems (ELLIS) Fellowship Programme brengt academici samen op regelmatige bijeenkomsten in heel Europa om een vrije uitwisseling van ideeën te bevorderen en te helpen bij het creëren van een Europese gemeenschap van top-AI-onderzoekers om talent te behouden en aan te trekken. Samen komen ze op voor de Europese belangen en genereren ze een grote internationale zichtbaarheid.
Twee vooraanstaande faculteiten van de ELLIS unit Amsterdam, Raquel Fernandez en Marcel Worring, zijn onlangs verkozen tot Fellows van het ELLIS Society netwerk. Als Fellows van de ELLIS Society treden zij op als ambassadeurs van ELLIS bij het bevorderen van de wetenschap. Ze geven strategisch advies en leiderschap, niet alleen op wetenschappelijk gebied, maar ook met betrekking tot de promotie van ELLIS.

Raquel Fernandez
 
Het onderzoek van Raquel Fernandez betreft natuurlijke taalverwerking, met een focus op linguïstisch en cognitief geïnspireerde benaderingen van conversationele AI. In een notendop onderzoekt mijn groep hoe dialooginteractie vorm geeft aan leren - over de wereld en over taal zelf. Onze interesses omvatten taalgeneratie, visie en taalmodellering, onzekerheid in NLP en computationele pragmatiek.
 
Marcel Worring

Marcel Worring leidt de MultiX-groep. In de MultiX-groep doen we onderzoek naar multimedia analytics door technieken te ontwikkelen om de rijkst mogelijke informatie uit de data te halen (beeld/video/tekst/hyper-grafieken) op basis van aanpassingen en finetuning van multimodale funderingsmodellen, interacties die leren van de gebruikersactie om hybride intelligentie te ondersteunen, en gebruikersinterfaces om AI-technieken en de gebruiker samen te brengen voor toepassingen in gezondheid, forensisch onderzoek en wetshandhaving, cultureel erfgoed, stedelijke leefbaarheid en sociale media-analyse. We doen onderzoek in drie ICAI labs: het Nationaal Politie Lab AI, het AIMlab met het Inception Institute for Artificial Intelligence en het AI4Forensics lab met het Nederlands Forensisch Instituut."
 
Om een ELLIS Society Fellow te worden, wordt een lid van de faculteit genomineerd en worden de voorstellen geverifieerd en getoetst aan een reeks objectieve criteria, waaronder een hoog aantal publicaties op topconferenties, onderzoeksimpact (h-index / citaties) en prestigieuze prijzen, prijzen, onderscheidingen en beurzen. Meer informatie over de ELLIS fellows is hier te vinden: https://ellis.eu/fellows.
 
Momenteel heeft de ELLIS-eenheid Amsterdam zes ELLIS Society Fellows en vier ELLIS Society Scholars. U kunt ze hier bekijken: https://ivi.fnwi.uva.nl/ellis/people-3/

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI

10 Juli 2024

Nederland staat op nummer 1 in de nieuwe Global Index on Responsible AI >

Onlangs is de Global Index on Responsible AI (GIRAI) gelanceerd, die Nederland op nummer één plaatst en het leiderschap van het land op het gebied van het verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie benadrukt. Deze erkenning onderstreept de bloeiende AI-gemeenschap in Nederland en benadrukt de noodzaak van internationale samenwerking om ervoor te zorgen dat AI op verantwoorde wijze wordt ingezet en gebruikt.
bal Index over verantwoorde AI

Lees meer >

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub

10 Juli 2024

Alfons Hoekstra scientific director of the Molecular and Materials Design hub >

Alfons Hoekstra, hoogleraar Computational Science & Engineering, is per 1 juli benoemd tot wetenschappelijk directeur van de nieuwe Molecular and Materials Design (MMD) Technology hub. Dit initiatief heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in het onderzoek naar moleculen en materialen met behulp van geavanceerde AI en simulaties. met de nadruk op gezondheid en ecologische duurzaamheid.

Lees meer >

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt!

4 Juli 2024

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt! >

Gaan we met kunstmatige intelligentie scheefliggende tegels op straat opsporen? Berekenen we met quantum computing de ideale route voor bevoorradingsverkeer? Zetten we algoritmen in om te voorspellen in welke woningen er loden leidingen liggen? Amsterdam onderzoekt voortdurend welke nieuwe technologieën er op de markt zijn en hoe we die het best kunnen gebruiken.

Lees meer >