< Terug naar nieuws

17 November 2023

PhD Open Posities: Human-Aligned Video AI

Het DSC HAVA-Lab komt tot stand via het Interdisciplinaire PhD-programma van het UvA Data Science Centre. De missie van dit eerste multidisciplinaire laboratorium is het definiëren van mensgerichte video-AI, het ontwikkelen van berekenbare modellen en het onderzoeken van de factoren die van invloed zijn op de maatschappelijke acceptatie ervan.
Opening maart 2024
Het project zal een laboratorium opzetten dat video-AI bestudeert vanuit een multidisciplinair perspectief. Dit laboratorium zal vanaf maart 2024 gevestigd zijn in de Universiteitsbibliotheek Singel in Amsterdam (het hoofdgebouw van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam). Het onderzoeksteam zal bestaan ​​uit onderzoekers en promovendi van alle 7 faculteiten van de UvA.
 
Het DSC HAVA-Lab Research Team
Hoofdonderzoeker: Prof. dr. Cees Snoek (Faculty of Science)
Lab Manager: Dr. Pascal Mettes (Faculty of Science)
Co-hoofdonderzoekers: Dr. Erwin Berkhout (Dentistry), Prof. dr. Tobias Blanke (Humanities), Dr. Iris Groen (Faculty of Science), Dr. mr. Heleen Janssen (Amsterdam Law School), Prof. dr. Marie Lindegaard (Faculty of Social and Behavioural Sciences), Dr. Stevan Rudinac (Economics and Business) and Prof. dr. Marlies Schijven (AUMC)

PhD Vacatured nu open (Deadline: 22 December 2023). Meld je hier aan.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt!

4 Juli 2024

Toekomst van Technologie in Amsterdam: Jouw Mening Telt! >

Gaan we met kunstmatige intelligentie scheefliggende tegels op straat opsporen? Berekenen we met quantum computing de ideale route voor bevoorradingsverkeer? Zetten we algoritmen in om te voorspellen in welke woningen er loden leidingen liggen? Amsterdam onderzoekt voortdurend welke nieuwe technologieën er op de markt zijn en hoe we die het best kunnen gebruiken.

Lees meer >

longform.ai ontvangt financiering van Innovatiefonds Noord-Holland om inzichten uit audiodata te extraheren

4 Juli 2024

longform.ai ontvangt financiering van Innovatiefonds Noord-Holland om inzichten uit audiodata te extraheren >

longform.ai, een spin-off van de Universiteit van Amsterdam, heeft €300.000 aan financiering ontvangen van Innovatiefonds Noord-Holland. De startup, mede opgericht door Paul Groth, professor Data Science aan de UvA, ontwikkelt AI-technologie om waardevolle inzichten uit grote hoeveelheden audiodata te halen

Lees meer >

The Symbiotic City nu te zien in ARTIS-Groote Museum

4 Juli 2024

The Symbiotic City nu te zien in ARTIS-Groote Museum >

In het ARTIS-Groote Museum is de presentatie The Symbiotic City nu te zien. Deze expositie toont een toekomstig Amsterdam waar natuur en mensen in harmonie samenleven. Het project is een initiatief van Remco Kort, microbioloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ARTIS-Micropia hoogleraar. De beelden en teksten zijn tot stand gekomen tijdens de workshop The Symbiotic City, waarbij AI werd ingezet om visies van diverse disciplines te visualiseren.

 

Lees meer >