< Terug naar nieuws

17 November 2023

PhD Open Posities: Human-Aligned Video AI

Het DSC HAVA-Lab komt tot stand via het Interdisciplinaire PhD-programma van het UvA Data Science Centre. De missie van dit eerste multidisciplinaire laboratorium is het definiëren van mensgerichte video-AI, het ontwikkelen van berekenbare modellen en het onderzoeken van de factoren die van invloed zijn op de maatschappelijke acceptatie ervan.
Opening maart 2024
Het project zal een laboratorium opzetten dat video-AI bestudeert vanuit een multidisciplinair perspectief. Dit laboratorium zal vanaf maart 2024 gevestigd zijn in de Universiteitsbibliotheek Singel in Amsterdam (het hoofdgebouw van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam). Het onderzoeksteam zal bestaan ​​uit onderzoekers en promovendi van alle 7 faculteiten van de UvA.
 
Het DSC HAVA-Lab Research Team
Hoofdonderzoeker: Prof. dr. Cees Snoek (Faculty of Science)
Lab Manager: Dr. Pascal Mettes (Faculty of Science)
Co-hoofdonderzoekers: Dr. Erwin Berkhout (Dentistry), Prof. dr. Tobias Blanke (Humanities), Dr. Iris Groen (Faculty of Science), Dr. mr. Heleen Janssen (Amsterdam Law School), Prof. dr. Marie Lindegaard (Faculty of Social and Behavioural Sciences), Dr. Stevan Rudinac (Economics and Business) and Prof. dr. Marlies Schijven (AUMC)

PhD Vacatured nu open (Deadline: 22 December 2023). Meld je hier aan.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
AI-systeem helpt vroeg stadium slokdarmkanker herkennen

30 november 2023

AI-systeem helpt vroeg stadium slokdarmkanker herkennen >

Een nieuw AI-systeem kan endoscopisten helpen bij het vroegtijdig herkennen van slokdarmkanker, blijkt uit een studie van Amsterdam UMC en de TU Eindhoven. “Hoe eerder je slokdarmkanker herkent, des te beter de uitkomst voor de patiënt”, aldus Jacques Bergman, hoogleraar Endoscopie van Amsterdam UMC. “We zijn dan ook erg blij met deze hulp van kunstmatige intelligentie.”

Lees meer >

SME DATALAB 42: Een studentenproject starten

29 november 2023

SME DATALAB 42: Een studentenproject starten >

Ben je geïnteresseerd om samen met studenten te werken aan digitaliseringsprojecten die betaalbaar en flexibel zijn en waarde toevoegen? Met als resultaat een data gedreven bedrijf met business impact? Dan is het MKB DATALAB 42 een interessante optie voor jou.

Lees meer >

Piyush Bagad ontvangt KHMW Scriptieprijs Informatica en Informatiekunde

29 november 2023

Piyush Bagad ontvangt KHMW Scriptieprijs Informatica en Informatiekunde >

Master AI alumnus Piyush Bagad is de ontvanger van de KHMW Scriptieprijs voor Informatica en Informatiekunde. Tijdens een prijsuitreiking georganiseerd door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen op 27 november ontvangt hij een prijs van 3000 euro voor zijn scriptie getiteld "It's About Time: Time Awareness in Video Foundation Models".

Lees meer >