< Terug naar nieuws

20 November 2024

Verslag Medica Dusseldorf: door de ogen van een deelnemer

Op 14 november 2023 organiseerde Amsterdam AI samen met de ROM Utrecht Regio en TINL partners een bezoekersprogramma waarin we een busreis naar de Medica Conferentie in Düsseldorf organiseerden. Een deelnemer die heeft deelgenomen aan deze reis vertelt over zijn ervaring op Medica 2023! 
Ik greep gretig de kans om samen met Amsterdam AI een bezoek te brengen aan Medica, 's werelds grootste MedTech-conventie. Als freelance bedrijfsanalist/producteigenaar in de gezondheidszorg-IT beloofde dit evenement waardevolle netwerken en inzichten in de huidige markttrends. Toen we dinsdag om 6.30 uur op de bus bij Sloterdijk stapten, begonnen de introducties, wat de verbindingen tijdens de reis van Amsterdam via Utrecht naar Düsseldorf bevorderde. De netwerkmogelijkheden begonnen al vroeg, met een heerlijk ontbijt in de bus en een rondje bedrijfspitches. De bus had ook een LinkedIn-groep vóór de reis, waardoor deelnemers kennis konden maken met de aanwezigen. Na de pitch werden de interacties intenser naarmate mensen zich verplaatsten, vragen uitwisselden en samenwerkingsmogelijkheden zochten.
 
Mijn voornaamste doelstellingen waren het uitbreiden van mijn professionele netwerk en het verkennen van de vooruitgang in de medische technologie, met name de digitale gezondheidszorg. Terwijl ik me concentreerde op de IT-gezondheidssector, verdiepte ik me tijdens het vier uur durende bezoek in de metaverse van de gezondheidszorg, innovatieve apps en robotica. Een virtuele laboratoriumervaring met behulp van een VR-headset om kunstmatig hersenvocht te bereiden, verrijkte mijn ervaring verder. Na de meeslepende verkenning kwamen we weer samen in het Nederlandse paviljoen voor cocktails en netwerken. De dag werd afgesloten met een post-Medica-diner in een restaurant, wat het einde markeerde van een lonende ervaring.
 
Als dank aan Amsterdam AI, Amsterdam Trade & Innovate en ROM Utrecht Regio voor de goed georganiseerde kans, bedank ik ook de mededeelnemers voor hun betrokkenheid en het leren kennen van elkaar.

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
SME DATALAB 42: Een studentenproject starten

29 november 2023

SME DATALAB 42: Een studentenproject starten >

Ben je geïnteresseerd om samen met studenten te werken aan digitaliseringsprojecten die betaalbaar en flexibel zijn en waarde toevoegen? Met als resultaat een data gedreven bedrijf met business impact? Dan is het MKB DATALAB 42 een interessante optie voor jou.

Lees meer >

Piyush Bagad ontvangt KHMW Scriptieprijs Informatica en Informatiekunde

29 november 2023

Piyush Bagad ontvangt KHMW Scriptieprijs Informatica en Informatiekunde >

Master AI alumnus Piyush Bagad is de ontvanger van de KHMW Scriptieprijs voor Informatica en Informatiekunde. Tijdens een prijsuitreiking georganiseerd door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen op 27 november ontvangt hij een prijs van 3000 euro voor zijn scriptie getiteld "It's About Time: Time Awareness in Video Foundation Models".

Lees meer >

 Meet tumoren snel en nauwkeurig dankzij AI

28 November 2023

Meet tumoren snel en nauwkeurig dankzij AI >

De onderzoeksgroep CAESAR van het Amsterdam UMC ontwikkelde een AI-tool die levertumoren automatisch laat zien op CT-scans van patiënten met darmkanker die is uitgezaaid naar de lever. Hierdoor krijgen artsen snel inzicht in de grootte van de tumoren. Dat de tool nu wordt onderzocht in de dagelijkse praktijk van de arts is goed nieuws, aangezien veel AI-tools vast blijven zitten in de ontwikkelingsfase. Onderzoeker Michiel Zeeuw legt uit hoe deze software tot stand kwam.

Lees meer >